top of page

Προγράμματα - Εργαστήρια - Θεματικές βραδιές

Προγράμματα Ξεναγήσεων

 

Για τη ξενάγηση οργανωμένων ομάδων επισκεπτών στο μουσείο προσφέρονται διάφορες ενότητες από τις οποίες η ομάδα μπορεί να επιλέξει τον επιθυμητό συνδυασμό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της, τον αριθμό των μελών της, το χρόνο που διαθέτει για την επίσκεψη ή τον προϋπολογισμό της. Στα πλαίσια αυτά γίνεται ξενάγηση στο χώρο εκθεμάτων, παρουσίαση/διάλεξη διαφορετικών ενοτήτων με χρήση οπτικοακουστικών μέσων ("Το ψωμί – ιστορία, παρασκευή, επισιτιστική αξία, κοινωνικός χαρακτήρας, πλούμισμα" και "Σύμβολα και συμβολισμοί στο πλούμισμα του τελετουργικού ή του εορταστικού πλουμισμένου ψωμιού"), παρακολούθηση ταινιών παραγωγής του μουσείου, εργαστήρι πλουμίσματος με τη μορφή επίδειξη ή με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου

Προγράμματα Μουσειακής Αγωγής

 

Στο μουσείο εφαρμόζεται πρόγραμμα μουσειακής αγωγής, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά,  το οποίο έχει καταρτιστεί από επιστημονικό προσωπικό με γνώσεις και εμπειρία στον τομέα της έρευνας, της θεατρικής, μουσικής και μουσειακής αγωγής. Το πρόγραμμα προσφέρεται για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από την προσχολική ηλικία μέχρι την Ανώτερη Εκπαίδευση και για παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης, προσαρμοσμένο ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των παιδιών και, γίνεται επιλογή θεμάτων.

 

Ζητήστε να μάθετε περισσότερα για τη Μουσειακή Αγωγή και τις επισκέψεις σχολείων

Βιωματικά Εργαστήρια Πλουμιίσματος

(Μαθήματα, διαλέξεις, σεμινάρια)

 

 

Για του λάτρεις του ψωμιού και της παράδοσης. Μια σύντομη ιστορική περιδιάβαση στον κόσμο του ψωμιού και του παραδοσιακού πλουμίσματος. Τα πλουμίδια και η σημασία τους, σύμβολα και συμβολισμοί, εργαστήρι παρασκευής παραδοσιακού πλουμιστού ψωμιού. Διδάσκει και επιμελείται η Δωρίτα Βοσκαρίδου, ερευνήτρια και συγγραφέας. Προσφέρεται ρόφημα και ποικιλία από ψωμί, κουλούρια και  παξιμάδια.

Επιλογή από κύκλο μαθημάτων:

  • Λειτουργικοί και εορταστικοί άρτοι

  • Χριστούγεννα/ Πρωτοχρονιά

  • Ο κύκλος της ζωής

  • Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο

  • Με το τέλος κάθε μαθήματος θα έχετε φτιάξει το δικό σας πλουμιστό ψωμί

Θεματικές βραδιές γευσιγνωσίας

 

Στο Πλουμιστό Ψωμί σχεδιάζουμε θεαματικές βραδιές βασισμένοι στην παράδοση και σε επιστημονικά δεδομένα με θέματα εμνευσμένα από την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας και όχι μόνο.

Μπορείτε να απολαύσετε ξεχωριστές νοστιμιές φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη. Φανταστικά εδέσματα, εμπνευσμένα από την παράδοση και τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας, σας προσφέρονται σε ένα χώρο δημιουργίας και τέχνης. Απολαύστε τα με την παρέα σας.

 

Προσφέρετε στους φίλους σας μια ξεχωριστή εμπειρία. Διαλέξτε με τη βοήθεια της Δωρίτας Βοσκαρίδου ανάμεσα σε επιλογές θεμάτων.

Διοργάνωση παιδικών πάρτυ και εορτών

 

Στο Πλουμιστό Ψωμί σχεδιάζουμε θεαματικές βραδιές βασισμένοι στην παράδοση και σε επιστημονικά δεδομένα με θέματα εμνευσμένα από την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας και όχι μόνο.

Μπορείτε να απολαύσετε ξεχωριστές νοστιμιές φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη. Φανταστικά εδέσματα, εμπνευσμένα από την παράδοση και τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας, σας προσφέρονται σε ένα χώρο δημιουργίας και τέχνης. Απολαύστε τα με την παρέα σας. Προσφέρετε στους φίλους σας μια ξεχωριστή εμπειρία. Διαλέξτε με τη βοήθεια της Δωρίτας Βοσκαρίδου ανάμεσα σε επιλογές θεμάτων.

Εργαστήρια για παιδιά στο μουσειό

 

Το μουσείο προσφέρει επί μονίμου βάσεως εβδομαδιαία εργαστήρια για παιδιά. Εργαστηρι μουσικοκινητικής αγωγής και εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που περιλαμβάνει παιχνιδομαγειρέματα, παραμύθι, συναισθηματική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι, μουσική και κουκλοθέατρο.

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Χρήση Αίθουσας

 

Η αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου διατίθεται με ενοικίαση για χρήση από τρίτα άτομα ή ομάδες για εκδηλώσεις, με τρόπους και σε τομείς που δεν αντιστρατεύονται τον πολιτιστικό χαρακτήρα του οργανισμού.

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Το Μουσείο "Το Πλουμιστό Ψωμί" λειτουργεί ως η έδρα του Κέντρου Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο, ενός πολιτιστκού οργανισμού που από το 2012 προωθεί την ανάπτυξη των τεχνών και έχει ιδιαίτερη δράση στον τομέα της λογοτεχνίας, της τέχνης της αφήγησης και της  προφορικής παράδοσης λειτουργώντας το Εργαστήρι Αφηγηματικής  Τέχνης και υλοποιώντας σημαντικές δράσεις όπως το Φεστιβάλ Παραμυθιού Κύπρου, το Φεστιβάλ αφήγησης Κύπρου, την εκδήλωση "Κοινωνία του Βιβλίου", προγράμματα Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής, εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες και πολλά άλλα

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

bottom of page