top of page

ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 

Το Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί

 

Το Μουσείο ίδρυσε στη Λεμεσό η ερευνήτρια και συγγραφέας Δωρίτα Βοσκαρίδου μετά από πολύχρονη έρευνα γύρω από θέματα λαογραφίας γενικά και ειδικά γύρω από την παράδοση του πλουμίσματος των ψωμιών. Στεγάζει μια πλούσια συλλογή παραδοσιακών πλουμιστών (διακοσμημένων) ψωμιών της Κύπρου, παράγει αξιόλογο ερευνητικό έργο σε σχέση με τη λαογραφία του ψωμιού και των συνηθειών γύρω από αυτό,  προσφέρει προγράμματα μουσειακής αγωγής για μαθητές, βιωματικών επισκέψεων από οργανωμένα σύνολα, εργαστήρια πλουμίσματος, ακαδημία ενηλίκων, παιδικό εργαστήρι και πολλές σχετικές εκδηλώσεις.

 

Το Μουσείο διαχειρίζεται Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός  που έχει ως σκοπό την έρευνα και εμβάθυνση σε καλλιτεχνικά θέματα και τη  διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων κάθε είδους. Λειτουργεί Λέσχη Ανάγνωσης (Πυρείον), θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων (Θεατροπία) και διοργανώνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εκδόσεις, έκδοση πολιτιστικού περιοδικού, λειτουργία γκαλερύ, Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης για ενήλικες.

 

Γονείς και παιδιά έχουν ένα διπλό όφελος καθώς δημιουργούν μια ιδιαίτερη με ένα χώρο πολιτιστικής δημιουργίας  και στηρίζουν έτσι την διάδοση του πολιτισμού και της παράδοσης του τόπου μας.

 

Στόχοι του εργαστηρίου είναι

  • Τα παιδιά να μάθουν παίζοντας και να παίξουν μαθαίνοντας μέσα από ένα εναλλακτικό τρόπο απασχόλησης και μάθησης

  • Να μάθουν σημαντικές πτυχές τις παράδοσής μας με τρόπο δημιουργικό, και να αποκτήσουν ιδιαίτερες δεξιότητες και γνώσεις

  • Να έλθουν σε μίαν εις βάθος εμπειρία με το παραμύθι

  • Να ανακαλύψουν τον κόσμο των συναισθημάτων και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο μέσα από τη συναισθηματική αγωγή

 

 

Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από έμπειρες δασκάλες που μέλημά τους είναι η συνεχής μελέτη και εξέλιξη του προγράμματος με επίκεντρο το παιδί.

 

Περιλαμβάνει: 

Παιχνιδομαγειρέματα,

Λαογραφία,

Θεατρικό παιχνίδι -  συναισθηματική αγωγή,

Παραμύθι,

Καλλιτεχνική αγωγή,

Περιβαλλοντική αγωγή – Ο κόσμος μας.

 

Οι δραστηριότητες αυτές σχετίζονται πάντα μεταξύ τους μέσα από μια κοινή θεματική

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

  • Παιδιά 5-8 χρονών (πρόγραμμα Μικρού Φούρναρη)

  • Παιδιά 9-12 (εκπαιδευτικά προγράμματα για Έκφραση και Δημιουργική γραφή)

  • Παιδιά προσχολικής ηλικίας (άνω των 4 ετών). Στην ομάδα αυτή στα παιδιά προσφέρεται ένα επιστημονικά σχεδιασμένο πρόγραμμα δημιουργικού παιχνιδιού και μουσικοκινητικής αγωγής για διεύρυνση της συναισθηματικής ευφυΐας.

 

Ο Μικρός Φούρναρης μας μαθαίνει ότι το ψωμί μας ενώνει όταν μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να δημιουργούμε χωρίς όρια στη φαντασία!

 

Κατεβάστε, συμπληρώστε και αποστείλετε την αίτηση στο email: Info@technodromio.org ή παραδώστε την στο Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί κατά τις ώρες λειτουργίας.


 

Απευθυνθείτε για εγγραφή>>>>>

Δίδακτρα

 

Μικρός Φούρναρης: 40 ευρώ το μήνα

Εργαστήρι Εικαστικής Δημιουργίας και Χειροτεχνίας: 40 ευρώ το μήνα

Εργαστήρι μουσικοκινητικής: 40 ευρώ το μήνα

Εργαστήρι Έκφρασης και Δημιουργικής Γραφής: 35 ευρώ το μήνα

 

Για αδερφάκια ή παρακολούθηση δύο εργαστηρίων γίνεται έκπτωση.

 

Τα δίδακτρα για κάθε μήνα προπληρώνονται και δεν επιστρέφονται σε περίπτωση απουσίας του παιδιού.

 

Μέθοδοι στήριξης για τους γονείς με πλούσιο υλικό και ιδέες

 

Βοηθείστε τα παιδιά να αναπτύξουν:

Φαντασία ,  Καλαισθησία Εκφραστικότητα

Επικοινωνιακή ευχέρεια Αγάπη για την παράδοση

bottom of page