Εργαστήρια στο μουσείο

 

Το μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους μέσα από το παιχνίδι και την ενασχόληση με τη μουσική, τη μαγειρική, την τέχνη, το θέατρο, τη μουσική, τα παραμύθια και το κουκλοθέατρο.Ο Μικρός Φούρναρης φιλοξενεί εβδομαδιαίως τα παιδιά σε ένα ζεστό χώρο, το Πλουμιστό Ψωμί, και μέσα από παιχνιδομαγειρέματα, θεατρικό παιχνίδι, και παραμύθι φροντίζει να περάσουν με ένα ξεχωριστό τρόπο το χρόνο τους και να φύγουν σοφότερα.

 

Έχοντας σαν πηγή έμπνευσης τη συλλογή παραδοσιακών πλουμιστών (διακοσμημένων) ψωμιών που στεγάζεται στο χώρο, ο Μικρός Φούρναρης εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της λαογραφίας, της καλλιτεχνικής και περιβαλλοντικής αγωγής, αλλά και στον πολιτισμό της τροφής, μέσα από το παιχνίδι και μέσα από δραστηριότητες που είναι πάντοτε ευχάριστες για τα παιδιά και ενίοτε με νοστιμότατα αποτελέσματα!

 

Πέρα από την πολύτιμη συμβολή του προγράμματος στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της κοινωνικότητας των παιδιών, ο Μικρός Φούρναρης είναι περήφανος για την ευκαιρία που δίνει στους μικρούς μας φίλους να δραστηριοποιούνται σε ένα σημαντικό χώρο πολιτιστικής δημιουργίας και για τη δυνατότητα που δίνει σ᾽εσάς να στηρίζετε τη διατήρηση και τη διάδοση της παράδοσής μας.

Ασφάλεια παιδιών

 

Μέλημα μας είναι η ασφάλεια των παιδιών καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο χώρο του μουσείου. Ο χώρος διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων/δραστηριοτήτων, εργαστήρι, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητικούς χώρους (γραφειο΄, τουαλέτες, βεράντες).

 

Είμαστε πάντα σε επικοινωνία με του γονείς για να δώσουμε προτεραιότητα σε θέματα που τους απασχολούν ειδικά για το παιδί τους και να διευρύνουμε στο δυνατό μέγιστο βαθμό το όφελος που θα αποκομίσει κάθε παιδάκι από τη συμμετοχή του στα εργαστήρια.


 

ΠροσωπικόΣτο εργαστήριο διαδάσκουν έμπειρες δασκάλες με συνεχή επιμόρφωση στα παδαγωγικά θέματα και σε μεθόδους που έχουν ως επίκεντρο το παιδί.

 

Η Δωρίτα Βοσκαρίδου, ιδρύτρια του μουσείου, συγγραφέας, γιαγιά πέντε εγγονιών, οδοντίατρος και τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια ερευνήτρια λαογραφίας επιμελείται το μέρος της δημιουργικής μαγειρικής και της γνωριμίας με την παράδοση

 

Η Δρ Στέλλα Βοσκαρίδου-Οικονόμου, μητέρα δύο παιδιών, διδάκτωρ μουσικής με χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία μουσικής και σε ωδεία και σχολεία της Ελλάδος και του εξωτερικού και ακαδημαϊκή πείρα σχεδιάζει μουσικά παιχνίδια για διεύρυνση της συναισθηματικής ευφυΐας.

 

Η Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου, μητέρα τριών παιδιών, φαρμακοποιός και θεατρολόγος, θεατροπαιδαγωγός με εμπειρία στο θέατρο στην εκπαίδευση αφηγείται ή παρουσιάζει δραματοποιημένα παραμύθια και σχεδιάζει και εφαρμόζει το πρόγραμμα της συναισθηματικής αγωγής βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα και μεθόδους


Στο σχεδιασμό των προγραμμάτων συμμετέχουν επίσης συνεργάτες του μουσείου, μουσειολόγοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες και άλλοι επιστήμονες.

Τηλεφωνήστε

99526772

99932788

Τα νέα μας

Εγγραφές 2016-17Άρχισαν οι εγγραφές για το έτος 2016-17. Περιορισμένος αριθμός θέσεών.