ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣφιλοξενεί εβδομαδιαίως τα παιδιά σε ένα ζεστό χώρο, το Πλουμιστό Ψωμί, και μέσα από παιχνιδομαγειρέματα, θεατρικό παιχνίδι, και παραμύθι φροντίζει να περάσουν με ένα ξεχωριστό τρόπο το χρόνο τους και να φύγουν σοφότερα.

 

Έχοντας σαν πηγή έμπνευσης τη συλλογή παραδοσιακών πλουμιστών (διακοσμημένων) ψωμιών που στεγάζεται στο χώρο, ο Μικρός Φούρναρης εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της λαογραφίας, της καλλιτεχνικής και περιβαλλοντικής αγωγής, αλλά και στον πολιτισμό της τροφής, μέσα από το παιχνίδι και μέσα από δραστηριότητες που είναι πάντοτε ευχάριστες για τα παιδιά και ενίοτε με νοστιμότατα αποτελέσματα!

 

Πέρα από την πολύτιμη συμβολή του προγράμματος στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της κοινωνικότητας των παιδιών, ο Μικρός Φούρναρης είναι περήφανος για την ευκαιρία που δίνει στους μικρούς μας φίλους να δραστηριοποιούνται σε ένα σημαντικό χώρο πολιτιστικής δημιουργίας και για τη δυνατότητα που δίνει σ᾽εσάς να στηρίζετε τη διατήρηση και τη διάδοση της παράδοσής μας.

 

Λειτουργούν τάξεις για παιδιά 5­-8 χρονών

Για να κρατήσετε θέση ή να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 99526772, 99681999, και 25340347. 

 

Βρισκόμαστε στη Γρηγόρη Αυξεντίου 9, 3021,  στη Λεμεσό. Email: museum@technodromio.org - www.technodromio.org.

Σας ευχαριστούμε που επιλέγετε
τον οργανισμό μας για να
εμπιστευθείτε την δημιουργική
ανάπτυξη των παιδιών σας μέσα
από δραστηριότητες που προάγουν
την πνευματική, συναισθηματική και σωματική τους ανάπτυξη.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

 

Η Δρ. Στέλλα Βοσκαρίδου Οικονόμου αναλαμβάνει να ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της μουσικής μέσα από ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει πλούσιες μουσικοκινητικές δραστηριότητες, αλλά και μπόλικο παιχνίδι με μουσικά ερεθίσματα.

Παιδιά προσχολικής ηλικίας (4 και 5 χρονών) κατακτούν μέσα από το βιωματικό αυτό εργαστήρι μια γερή μουσική προπαίδεια, εξοικειώνονται τόσο με μια μεγάλη γκάμα από μουσικά στυλ, όσο και με μουσικές έννοιες, και πάνω απ᾽όλα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη χαρά της μουσικής και να δημιουργήσουν ένα στενό δεσμό με το μαγικό κόσμο των ήχων.

Έχοντας τη μουσική πότε ως αφετηρία, και πότε ως τερματικό σταθμό, οι δραστηριότητες είναι ειδικά σχεδιασμένες για να συμβάλλουν στη ανάπτυξη της συναισθηματικής ευφυΐας των παιδιών, και πιο συγκεκριμένα στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της ομαδικότητας, της φαντασίας, και της συγκέντρωσης.

Το εργαστήρι βρίσκεται στη Γρηγόρη Αυξεντίου 9 και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 99932788.

 

 

 

​ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

 

Το εργαστήρι παραμυθιού βοηθάει το παιδί να αναπτύξει τη μυθοπλαστική και
εικονοπλαστική του ικανότητα, να ενισχύσει την αναγνωστική ευχέρεια, την
ικανότητα κρίσης και αντίληψής να καλλιεργήσει τις δεξιότητές του, και την
εκφραστικότητά του, να αναπτυχθεί συναισθηματικά. Ακούμε, δημιουργούμε,
αφηγούμαστε και φτιάχνουμε βιβλία με τις δικές μας ιστορίες. Κάνουμε
εικαστικές δημιουργίες και παραμυθο-κατασκευές.

Με την αφηγήτρια Δωρίτα Βοσκαρίδου

κάθε Σάββατο, τηλ: 25340347

/////////////////////////////////////////////////

 

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τηλ:

99526772

99932788

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ/ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Τα παιδιά εφαρμόζουν τις αρχές των εικαστικών τεχνών σε ατομικές και ομαδικές εργασίες με τη χρήση και κατάκτηση διαφόρων υλικών και τεχνικών, όπως και με τη γνωριμία του έργου μεγάλων καλλιτεχνών. Μαθαίνουν τη δημιουργική διαδικασία της χειροποίητης κατασκευής από απλά υλικά με όλα τα οφέλη στην καθημερινότητά τους. Οξύνουν τη παρατηρητικότητα τους,
αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία, καλλιεργούν έμφυτες η επίκτητες ικανότητες και επιδεξιότητες. Αποκτούν προσωπικό αισθητικό κριτήριο και την ικανότητα αισθητικής συγκίνησης, αποτέλεσμα της κατανόησης του έργου τέχνης.

Με τη Μαρίνα Αβραάμ κάθε Πέμπτη

 

//////////////////////////////////////////////////

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

 

Η Κατερίνα Βοσκαρίδου Πάκκου μέσα από παιχνιδοασκήσεις και ευρηματικούς τρόπους καλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν το συγγραφικό τους ταλέντο και να ενισχύσουν τις δεξιότητες της γλωσσικής επικοινωνίας και ευχέρειας. Μέσα από τη δημιουργική γραφή τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, αντιλαμβάνονται καλύτερα τον εαυτό τους και αποκτούν έτσι περαιτέρω ψυχική ισορροπία και βελτιώνουν την καθημερινή τους απόδοση τόσο στο σχολείο, όσο και στις σχέσεις τους. Βοηθά τα παιδιά να οργανώσουν τις σκέψεις τους, να αποβάλουν το άγχος της καθημερινότητας, να καλλιεργήσουν το προσωπικό τους ύφος που ως μέρος της προσωπικότητάς τους θα τα κάνει ξεχωριστούς ανθρώπους στην κοινωνία. Παράλληλα το θεατρικό παιχνίδι χρησιμοποιείται για να αναπτύξει το παιδί τα εκφραστικά μέσα, τις δεξιότητες και τη φαντασία.

Στο μάθημα δίνεται έμφαση στην αναζήτηση των ερεθισμάτων που θα δημιουργήσουν στα παιδιά την ανάγκη να εκφραστούν, χωρίς προαπαιτούμενα και καλουπωμένα στερεότυπα, ώστε στο μέλλον να αναζητούν οι ίδιοι τις δικές τους πηγές έμπνευσης και να αξιοποιούν σύμφωνα με τον δικό τους προσωπικό τρόπο ο καθένας τα εξωτερικά αυτά ερεθίσματα

Τηλ: 99526772