top of page
Καλωσήλθες
στο παράλληλο σύμπαν της τέχνης
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn Clean
  • w-youtube
QR VIBER.JPG
Βρείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Στηρίξτε την προσπάθεια για εξέυρεση στέγης για το Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί

Το μήνυμα που ακολουθεί σας αφορά
Αφορά κάθε άνθρωπο που νοιάζεται για τον τόπο του, τον πολιτισμό, την πνευματική καλλιέργεια, την ταυτότητα του τόπου και την λαϊκή πολιτιστική μας κληρονομιά.
Αφορά επίσης το Υπουργείο Παιδείας, το Υφυπουργείο Πολιτισμού και τον Υφυπουργό, το Δήμαρχο Λεμεσού, πολιτιστικούς οργανισμούς, πνευματικούς ανθρώπους και διανοούμενους, άλλους οργανωμένους φορείς της πόλης μας και την πολιτεία εν γένει.
Απευθύνουμε ένα μήνυμα κρίσιμο για την επιβίωση του Μουσείου ΤΟ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟ ΨΩΜΙ καθώς η συνέχιση της λειτουργίας του απειλείται από την απώλεια της στέγης που είχε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα

ploumisto-psomi.jpg
Κοινωνία του Βιβλίου

Ξεδιπλώνεται μια σειρά οντολογικών αναζητήσεων, που είτε έχει ως αφετηρία το καθημερινό ως έμπνευση για να καταλήξει στο όντως υπαρκτό και στην ουσία της ζωής, είτε αντιστρόφως ξεκινά από τα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα για να βρει όμως τις απαντήσεις στα μικρά και καθημερινά.

Κάτω από αυτό το πρίσμα οι φετινοί καλεσμένοι φαίνεται να συναντώνται στα πιο απίθανα σημεία. Στην πρόσληψη του καθημερινού ως κομμάτι του αγώνα για επιβίωση ο άρτος ο επιούσιος μετουσιώνεται σε λόγο.

Μια περιήγηση στην Γιοκναπατάουφα με τον Γιάννη Παλαβό - 27/01/24

Μια περιήγηση στη Γιοκναπατάουφα με εισηγητή τον Γιάννη Παλαβό

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών «ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ» προσκαλεί το κοινό στην εκδήλωση «Μια περιήγηση στη Γιοκναπατάουφα: ο Φώκνερ, ο κόσμος του και η ελληνική λογοτεχνία», η οποία είναι αφιερωμένη στον Ουίλιαμ Φώκνερ, με εισηγητή τον Γιάννη Παλαβό στο πλαίσιο της δράσης «7η Κοινωνία του Βιβλίου».

 

Το 2022 συμπληρώθηκαν εξήντα χρόνια από τον θάνατο του νομπελίστα συγγραφέα Ουίλλιαμ Φώκνερ, για πολλούς του κορυφαίου Αμερικανού πεζογράφου του 20ού αιώνα και, αναμφίβολα, του δεύτερου σημαντικότερου –μετά τον Σαίξπηρ– «Ουίλλιαμ» στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το όνομα «Φώκνερ» εξακολουθεί και σήμερα να προκαλεί δέος με το βάθος και το εύρος του έργου του, μα και ταυτόχρονα, για τις δυσκολίες που παρουσιάζει, να αποθαρρύνει πολλούς αναγνώστες.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ.JPG
Yannis Palavos.jpg
Ο δρόμος για το ξέφωτο.JPG
Ανακοινώνεται νέος κύκλος λειτουργίας της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης Κύπρου

Η Σχολή λειτουργεί υπό την διαχείριση του Κέντρου Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο στη Λεμεσό.

Ο νέος κύκλος μαθημάτων περιλαμβάνει ένα βασικό κορμό μαθητείας που καλύπτουν οι εισηγητές:

 

Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου, Χλόη Μελίδου, Δρ. Στέλλα Βοσκαρίδου-Οικονόμου και Αντώνης Ανδρουλιδάκης.

Περιλαμβάνεται επίσης μαθητεία στους αφηγητές από την Ελλάδα, Δρ. Στέλιο Πελασγό και Δημήτρη Β. Προύσαλη και γνωριμία με άλλα σημαντικά ονόματα της αφήγησης στο εξωτερικό.

Η εισαγωγική σειρά μαθημάτων από την Κατερίνα Βοσκαρίδου Πάκκου  με τίτλο

«​Ο δρόμος για το ξέφωτο»

Αφήγηση-Αναζήτηση και Δημιουργία

Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος και έχει σκοπό να δώσει τα βασικά εφόδια για την παρακολούθηση του.

Αν και όλα τα μαθήματα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου δομημένου προγράμματος που σκοπό έχει να καλύψει σφαιρικά το αντικείμενο της αφηγηματικής τέχνης, εντούτοις δίδεται η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να τα παρακολουθήσουν ως αυτόνομα και αποσπασματικά με σκοπό να γνωρίσει το κοινό όσο το δυνατόν περισσότερα για αυτή την τέχνη αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν σε βάθος με σκοπό την προσωπική καλλιέργεια ή την επαγγελματική ενασχόληση με το αντικείμενο να μπορέσουν με τη συστηματική παρακολούθηση να αποκτήσουν το σύνολο των γνώσεων και δεξιοτήτων που προσφέρει το πρόγραμμα. Δίδεται βεβαίωση συμμετοχής σε κάθε μεμονωμένο μάθημα και δίπλωμα παρακολούθησης με την ολοκλήρωση 18μηνης φοίτησης. Η φοίτηση περιλαμβάνει παρακολούθηση 8-12 ωρών κάθε μήνα που παραδίδεται σε ευέλικτο πρόγραμμα αναλόγως των απαιτήσεων του κάθε επιμέρους μαθήματος, σε μέρες και ώρες που θα ανακοινώνονται. Η Σχολή λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Βοσκαρίδου-Πάκκου.

Το συνολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο Αφηγητής και η σχέση του με τις ιστορίες, Στοιχεία παραμυθολογίας, Σύμβολα, αρχέτυπα και η «δραματουργία» της αφήγησης, Σωματοποίηση των αρχέτυπων‐κινησιολογική αφήγηση, Ρυθμός‐σωματοποίηση και ρυθμική αφήγηση, Χρήση του παραμυθιού στη μουσειακή αγωγή, Τέχνη του Λόγου, Παραστατικότητα, Αφήγηση και μουσική, Αφήγηση και παραμύθι στη θεραπευτική, Παιδαγωγική και παραμύθι, Αφήγηση και σύμβολα, Στοιχεία μυθολογίας.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της περιόδου με την αναγκαιότητα τήρησης μέτρων ενδέχεται κάποια μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά ή με υβριδική παρακολούθηση.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ηλεκτρονική διεύθυνση info@technodromio.org  ή τηλεφωνικώς στο 99526772.

Το Τεχνοδρόμιο και το Πλουμιστό Ψωμί χρειάζονται τη δική σου συμμετοχή φέτος

για να συνεχίσουν να δημιουργούν.

Επικοινώνησε τώρα για να μάθεις περισσότερα.

Πληροφορίες: 99526772

Τεχνοδρόμιο Storytelling School

Στο Μουσείο "Το Πλουμιστό Ψωμί" κοσκινίζουμε το αλεύρι, σιδερώνουμε τις ποδίτσες, ανακατεύουμε τις νερομπογιές, μετροφυλλάμε παραμύθια και κουρδίζουμε τα μουσικά όργανα γιατί...

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΑΝ!

Ο Μικρός Φούρναρης

σας περιμένει!

Τηλ 99526772

Περισσότερες πληροφορίες

Τεχνοδρόμιο: ένας δημιουργικός κόσμος

Το Τεχνοδρόμιο δέχεται προτάσεις συνεργασίας από οργανισμούς και μεμονωμένους καλλιτέχνες για την φιλοξενία ή συμπαραγωγή καλλιτεχνικών δρώμενων, ερευνητικών προγραμμάτων, εικαστικών εκθέσεων, εκδόσεων και άλλων δημιουργικών ιδεών.

 

Επικοινωνήστε και μοιραστείτε μαζί μας το πάθος σας για τις τέχνες...

Αφήγηση * Παραμύθια * Αφηγητές * Παραμυθάδες * Φεστιβάλ * Παραστάσεις

Τεχνοδρόμιο Storytelling School

Μία από στις κύριες δραστηριότητες του Κέντρου Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο, είναι η προώθηση της αφηγηματικής τέχνης και της προφορικότητας καθώς και η διατήρηση της λαϊκής προφορικής παράδοσης.

 

Λειτουργεί τη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης και διοργανώνει κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Παραμυθιού Κύπρου και το Φεστιβάλ Αφήγησης με αφηγητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε συστηματική βάση παρουσιάζει παραστάσεις αφήγησεις για
παιδιά και για ενήλικες.

Ακολουθούν:

Νέος κύκλος μαθημάτων στη

Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης

Νοέμβριος 2021

8ο Φεστιβάλ Παραμυθιού και

Αφήγησης Κύπρου

Proud Member of the Federation for European Storytelling FEST

2018_0902_φ.jpg
2018 1219 afisa.jpg
2019 PD.jpg
7TH STORYTELLING FESTIVAL DIGITAL.png

 Λέσχες Ανάγνωσης * Εργαστήρια Δημιουργικής γραφής * Φιλαναγνωσία

 

Στο πλαίσιο της Δράσης «Φιλαναγνωσία και Γραφή 2020», το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο διοργανώνει εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες

Μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με στόχο να προάξει τη φιλαναγνωσία, να κινητοποιήσει νέους αναγνώστες, να εξοικειώσει παιδιά και ενήλικες με το γραπτό λόγο, να αναδείξει όλα τα πλεονεκτήματα της ανάγνωσης, να δώσει εργαλεία στους εκπαιδευτικούς για να βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο. Περιλαμβάνει:

Μαθήματα δημιουργικής γραφής, λειτουργία ομάδων ανάγνωσης, γνωριμία με συγγραφείς και δημιουργούς, καινοτόμες πρακτικές φιλαναγνωσίας,  επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς, εκθέσεις βιβλίου, διαλέξεις, σεμινάρια, συζητήσεις.

Δείτε περισσότερα

 

 

Λόγω της πανδημίας οι συναντήσεις γίνονται μέχρι νεωτέρας διαδικτυακά

Υπεύθυνη προγραμμάτων :

Κατερίνα Bοσκαρίδου-Πάκκου
Για πληροφορίες  και εγγραφές : τηλ 99526772

CreativeWriting.png



-χωρίς-μπρατσάκια-μόνο-με-μολύβι


Εμψυχώτρια:
Στέλλα Βοσκαρίδου Οικονόμου
(τηλ.: 99932788)                         

Προκαλώντας τις ιστορίες, σκαρώνοντας στίχους, γαργαλώντας τα γράμματα, μπαίνουμε στον γραπτό λόγο από το παράθυρο και ψάχνουμε τον κρυμμένο θησαυρό. Όταν τον βρούμε, θα είναι όλος δικός μας!
Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά που απολαμβάνουν το γράψιμο και για αυτά που χρειάζονται ένα χεράκι για να το απολαύσουν. Εξοικείωση με διαφορετικά είδη γραφής, μέσα από ποικίλα εργαλεία ξεκλειδώματος της φαντασίας και της έκφρασης. Μια ευκαιρία να αναπτύξουν τα παιδιά καλύτερη σχέση με το βιβλίο και το τετράδιο ή άλλιώς ένα ταξίδι με σύνθημα «εδώ γράφει καλύτερα όποιος περνάει καλύτερα!»
                    

διαβάζω - διαβάζεις - διαβάζουμε

Η Λέσχη Αναγνωσης Πυρείον σας προσκαλεί να μοιραστούμε αναγνωσματα σημαντικά, ιδιαίτερα και αγαπημένα.
Τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα.

Πληροφορίες: τηλ 99526672

Κοινωνία του Βιβλίου: 6η Κοινωνία του Βιβλίου 2021

Συνεχίζοντας την περσινή περιδιάβαση στον κόσμο του Βιβλίου, το Κέντρο Λόγου και Τεχνών «Τεχνοδρόμιο, διοργάνωσε για δύο συνεχείς χρονιές την 1η, 2η και 3η Συνάντηση της "Κοινωνία του Βιβλίου», με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία για διάλογο και αναστοχασμό πάνω σε θέματα που αφορούν την πορεία του βιβλίου από τη στιγμή που γράφεται και μέχρι να φτάσει στα χέρια του αναγνώστη (συνθήκες και περιβάλλον δημιουργίας, έκδοση, κριτική, περιοδικά, διαδίκτυο, παρουσιάσεις, αγορά/βιβλιοπωλείο, περφόρμανς, διαγωνισμοί, καλλιέργεια αναγνωστικού κοινού, λογοτεχνική παιδεία, φιλαναγνωσία αλλά και όποιες άλλες παράμετροι καθορίζουν τον τρόπο που το βιβλίο γράφεται και κοινωνείται).

1η συνάντηση: Μια απόπειρα χαρτογράφησης

2η συνάντηση: Κρίση-Διάκριση-Κριτική

3η συνάντηση: Η Λογοτεχνία ανάμεσα στις άλλες τέχνες

4η Κοινωνία του Βιβλίου 2019

5η Κοινωνία του βιβλίου 2020-21: Σταθμός στο εδώ και τώρα της ποίησης

6η Κοινωνία του Βιβλίου 2021: Σημείο Επαφής

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα
 

Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας

Θεσμικός Χορηγός: Acute Advisory Services

Χορηγοί:  mpec,

Τεχνοδρόμιο Storytelling School

Από την πρώτη διοργάνωση του 2016

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών «Τεχνοδρόμιο», σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώσε την «1η Συνάντηση - Κοινωνία του Βιβλίου», με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία για διάλογο και αναστοχασμό πάνω σε θέματα που αφορούν την πορεία του βιβλίου από τη στιγμή που γράφεται και μέχρι να φτάσει στα χέρια του αναγνώστη (συνθήκες και περιβάλλον δημιουργίας, έκδοση, κριτική, περιοδικά, διαδίκτυο, παρουσιάσεις, αγορά/βιβλιοπωλείο, περφόρμανς, διαγωνισμοί, καλλιέργεια αναγνωστικού κοινού, λογοτεχνική παιδεία, φιλαναγνωσία αλλά και όποιες άλλες παράμετροι καθορίζουν τον τρόπο που το βιβλίο γράφεται και κοινωνείται).

Εκλεκτοί καλεσμένοι ήταν:

Βασίλης Αμανατίδης (Ποιητής, Πεζογράφος, Μεταφραστής, Performer) Γιώργος Κορδομενίδης (Εκδότης λογοτεχνικού περιοδικού Εντευκτήριο), Περικλής Δουβίτσας (Εκδότης, εκδ. Νεφέλη), Παντελής Βουτουρής (Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Κύπρου).  Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, ανοικτή για παρακολούθηση προς το κοινό, από τους εισηγητές και τους λογοτέχνες: Κώστα Μακρίδη, Παναγιώτη Νικολαΐδη, Λουΐζα Παπαλοΐζου, Αιμίλιο Σολωμού και Γιώργο Χριστοδουλίδη.

Η διοργάνωση του 2017 είχε τίτλο:

«Κοινωνία του Βιβλίου - Αναζητώντας το καλό βιβλίο: ένας πολιτικός αναστοχασμός»

και αποσκοπούσε στο να φωτίσει τον ρόλο των θεσμών, τη σημασία της πολιτότητας και τη θέση του λογοτέχνη στην πολιτεία, δίνοντας ένα έναυσμα για συζήτηση πάνω στη βάση αυτή.

Προσκεκλημένοι ομιλητές:

Ζέλεια Γρηγορίου (ποιήτρια, αναπληρώτρια καθηγήτρια θεωρίας της εκπαίδευσης)

Παναγιώτης Νικολαΐδης (ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας, νεοελληνιστής)

Χαιρετισμός εκ μέρους του Τεχνοδρομίου: Στέλλα Βοσκαρίδου Οικονόμου

Συντονισμός: Χρίστος Μελίδης (δικηγόρος, πρόεδρος Δ.Σ. ΕΘΑΛ, μέλος Δ.Σ. Τεχνοδρομίου)

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό κατά την οποία καταγράφηκαν προβληματισμοί και θεματικές που θα συζητηθούν σε επόμενες διοργανώσεις.

IMG_4223.JPG

Η διοργάνωση του 2018 είχε τίτλο:

«Κοινωνία του βιβλίου: Η Λογοτεχνία ανάμεσα στις άλλες τέχνες»

και αποσκοπούσε στο να φωτίσει τον ρόλο των θεσμών, τη σημασία της πολιτότητας και τη θέση του λογοτέχνη στην πολιτεία, δίνοντας ένα έναυσμα για συζήτηση πάνω στη βάση αυτή.

Εισηγήσεις καλεσμένων:

 

- Μαριάννα Παφίτη, ∆ιδάκτωρ Νεοελληνικές Φιλολογίας: Η «δυστοπία», η λογοτεχνία και το θέατρο της αναπηρίας

- ∆ημήτρης Λεοντζάκος, ποιητής και μουσικός: Ο τοίχος του Goldberg, ο Βιργίλιος και η μουσική ή ο Νίκος Χουλιαράς και οι λύκοι

- Κυριάκου Συφιλτζόγλου, ποιητής και φωτογράφος: ΦωτοΓραφήΖωντας

- ∆ημήτρης Καλοκύρης, ποιητής, εικαστικός, πεζογράφος, μεταφραστής, εκδότης:

Το αιώνιο δίλημμα



Χαιρετισμός εκ μέρους του Τεχνοδρομίου: Κατερίνα Βοσκαρίδου Πάκκου

Συντονισμός: Στέλλα Βοσκαρίδου-Οικονόμου (Λογοτέχνης, Μέλος Δ.Σ. Τεχνοδρομίου)

Περιλάμβανε αφιέρωμα στον στον Ηπειρώτη λογοτέχνη, εικαστικό καλλιτέχνη, μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Νίκο Χουλιαρά που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2015.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις λογοτεχνών και συζήτηση με το κοινό.

5η Κοινωνία του Βιβλίου 2020: Σταθμός στο εδώ και τώρα της ποίησης

 μια παρουσίαση-διάλογο γύρω από το βιβλίο 

«μια συζήτηση για την Π Ο Ι Η Σ Η   Τ Ω Ρ Α», εκδ.[φρμκ] 2018

με την ποιήτρια και εκδότριά του βιβλίου Κατερίνα Ηλιοπούλου και τον ποιητή Βασίλη Αμανατίδη. ΤΗ συζήτηση συντόνισε η Στέλλα Βοσκαρίδου


Το διαδραστικό masterclass με τον Βασίλη Αμανατίδη με θέμα:
Η ποιητική γραφή ως εμπειρία του εαυτού, (γραπτό κείμενο – φωνή – επιτέλεση)

 

Αφορμή για την 5η Κοινωνία του Βιβλίου στάθηκε η ανάγνωση του βιβλίου «Η Ποίηση Τώρα» από τις εκδόσεις [φρμκ] καθώς και συζητήσεων που πυροδοτήθηκαν από αυτή. Τα δοκιμιακά κείμενα επτά σύγχρονων ποιητών (Βασίλης Αμανατίδης, Ορφέας Απέργης, Φοίβη Γιαννίση, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Γιάννα Μπούκοβα, Θοδωρής Χιώτης, επίμετρο: Βασίλης Λαμπρόπουλος) που περιλαμβάνονται στην έκδοση εξετάζουν ζητήματα όπως με ποια κριτήρια ορίζεται ο ποιητικός λόγος, ποιος είναι ο κοινωνικοπολιτικός ρόλος της ποίησης, ποια η σχέση των σύγχρονων με τους ποιητές του παρελθόντος, η σχέση του ποιητή με το ποιητικό και καλλιτεχνικό τοπίο, η εμπειρία εαυτού αλλά και η εμπειρία του κόσμου μέσα από τη ποιητική γραφή, η ιδέα μιας κοινότητας μέσω της ποίησης και ο ρόλος που αυτή θα μπορούσε να έχει, οι διάφορες πτυχές και διαστάσεις της περφόρμανς αλλά και η σημασία του θεωρητικού και κριτικού λόγου για την ποίηση. 

Όλες αυτές οι πτυχές αποτέλεσαν άξονες των εισηγήσεων και της συζήτησης που έγινε στη διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο της διημερίδας του Τεχνοδρόμίου «Κοινωνία του Βιβλίου: Σταθμός στο εδώ και τώρα της ποίησης».

Σε μια ιδιαιτέρως ζωντανή και πολυδιάσταστη συζήτηση αποκαλύφθηκε η μεγάλη αξία του ανοιχτού διαλόγου γύρω από αυτά τα ζητήματα και του θεωρητικού λόγου γύρω από την ποίηση που έρχεται να συνδιαμορφώσει το ποιητικό τοπίο μαζί με την ίδια την ποιητική δημιουργία και να το φωτίσει αποκαλύπτοντας τα κλειδιά για την κατανόηση της ποίησης αλλά πρωτίστως της ανάγκης ύπαρξής της σε κάθε χώρο και χρόνο.

Η διεργασία για την προετοιμασία της εκδήλωσης αυτής και η ίδια η συζήτηση στις 30 Μαρτίου 2021, έρχεται να προετοιμάσει ένα γόνιμο έδαφος για την εμπειρία που θα ακολουθήσει τη φετινή χρονιά.

Μετά από την περισυλλογή που επέβαλε ο περιορισμός και η πανδημία, η ανάγκη για επανακαθορισμό των σχέσεων τόσο μεταξύ των δημιουργών και του κοινού, όσο και μεταξύ του καθενός από εμάς με την ίδια την τέχνη του, προκάλεσε την ανάγκη για αναζήτηση ενός Σημείου Επαφής. Η νέα σειρά δράσεων από την Κοινωνία του Βιβλίου για τη χρονιά 2021 ονομάζεται Σημείο Επαφής και με διαφορετικό οικοδεσπότη κάθε φορά θα μας φέρνει κοντά με μέσω ένα λογοτεχνικό γεγονός διαφορετικής θεματικής.

Στόχος είναι μέσα από αυτές τις δράσεις να δοθεί η ευκαιρία για μια διαρκή λογοτεχνική συνομιλία όχι μόνο των συμμετεχόντων μεταξύ τους, αλλά και των συμμετεχόντων με έργα που υπήρξαν σταθμοί και διαμορφωτές της ιστορίας της λογοτεχνίας. Διαφορετικοί τρόποι στην προσέγγιση των έργων που θα παρουσιαστούν θα επιλέγονται κάθε φορά από τους συμμετέχοντες που θα αναλαμβάνουν ρόλο οικοδεσπότη, προκειμένου η κάθε συνάντηση να φέρει ένα ξεχωριστό στίγμα, αλλά και να δίνει περιθώριο για πειραματισμό στην προσπάθειά μας για συνάντηση με την Ποίηση.

Μαζί θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το Σημείο Επαφής με κινητήριο δύναμη τη λογοτεχνία!

Ηλιοπούλου.jpg
001. vassilis_2018_.jpg
2021 03 Κοινωνία του Βιβλίου.jpg
bottom of page